Hoe hoort het? Wat zijn de gebruiken? Aan welke hand draag je trouwringen, links of rechts? Die vraag heeft verschillende antwoorden. De keuze om de ring rechts of links te dragen heeft een lange geschiedenis die anders is per land, geloof en traditie.

Trouwringen dragen volgens geloofsovertuiging.

In Nederland wordt de trouwring door katholieken aan de linkerhand gedragen en door protestanten aan de rechterhand.

Trouwringen dragen volgens oude tradities

Trouwringen worden volgens de traditie gedragen aan de vierde vinger van de hand, de ringvinger. Er bestaan veel verhalen over het dragen van trouwringen. Heel vroeger was men ervan overtuigd dat de geest vanuit het hart naar de linker vinger reisde. De Vena Amoris is het bloedvat dat vanuit de linker ringvinger direct met het hart in verbinding staat. Het rechts dragen van trouwringen komt juist weer voor uit de symbolische betekenis dat rechts het goede en links het slechte symboliseert.

Trouwringen dragen naar je eigen voorkeur

We zien dat de keuze van de juiste hand voor je trouwring de laatste jaren steeds meer een persoonlijke keuze wordt. Tradities, geloof en cultuur gaan een kleinere rol spelen. Waar kies je dan voor? Misschien niet romantisch, maar wel heel praktisch: ben je rechts- of linkshandig? Ben je rechts: draag je trouwring dan links, zodat je ring niet in de weg zit. Doe je werk waar je vaak één hand gebruikt, zorg dan dat je je ring aan de andere hand draagt.

Trouwringen worden op maat gemaakt naar de hand van je voorkeur

Welke hand je ook kiest, de trouwring staat symbool als teken van eeuwige liefde en trouw. Dat wil je uitstralen naar iedereen en daar gaat het om. Daarom maken wij je trouwring op maat naar de hand van je voorkeur. Het is uiteindelijk jullie eigen keuze!