Een juwelier wordt vaak verward met een goudsmid. Het beroep van juwelier en goudsmid is in ons land niet wettelijk beschermd. Daardoor is de grens tussen een juwelier en een speciaal opgeleide goudsmid moeilijk te trekken.

Het verschil tussen een juwelier en goudsmid zit in de opleiding. Een juwelier heeft vaak een opleiding gevolgd waarmee de waarde van gouden en zilveren sieraden vastgesteld kan worden. Een goudsmid is een vakman, opgeleid om sieraden te repareren en te ontwerpen. Het vak van goudsmid is een echt ambacht. Juwelier & Goudsmid Sylvester Andriessen heeft dan ook zijn opleiding gehad aan de vakschool in Schoonhoven. Deze school is de autoriteit op het gebied van de goudsmederij.

Het goudsmeden is echter ook een echt familie ambacht. De familie Andriessen heeft een eeuwenlange traditie met het goudsmeden. De passie voor het smeden is Sylvester dan ook met de paplepel ingegeven. Al vroeg was hij te vinden in het goudsmidatelier van zijn vader en opa. Oude technieken en fijne kneepjes zijn hem al vroeg bijgebracht!

Sylvester heeft dan ook zijn eigen meesterteken. Een teken van kennis in dit mooie ambacht!
Sinds 1987 heeft hij zijn eigen zaak aan de Engstraat in Heusden. Zijn passie ligt bij trouwringen en het ontwerpen en maken van sieraden. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in ons “open” atelier.