Diamant is de aanduiding voor het materiaal, de steensoort. Briljant is de naam van de meest voorkomende slijpvorm van deze steen. Dit is niet voor niets overigens. Een goed geslepen briljant heeft 57 facetten en geeft een prachtige schittering van de diamant weer!

De grootte van een diamant wordt aangeduid met caraat. Een caraat bestaat uit 100 puntjes.
De ene steen schittert meer dan de andere steen. Een diamant die volkomen vrij is van insluitsels (of onzuiverheden) is van de hoogste kwaliteit: loepzuiver. Verder wordt er nog gekeken naar de kleur van de diamant. Die kan variëren van wit naar geel. Diamant is echter in veel kleuren te krijgen. Prachtig zijn de diamanten in de kleuren: zacht rose, rood, blauw, groen of cognac.

Bij trouwringen Heusden gebruiken we vaak briljant in onze trouwringen, maar we hebben ook veel voorbeelden van andere slijpvormen. Wat dacht u van een diamant in de vorm van een hart? Gaat uw voorkeur toch meer uit naar rechte vormen dan is het princess slijpsel of het baguette slijpsel meer iets voor u. Er zijn heel veel manieren om een diamant in uw trouwring te zetten. Scroll eens door onze collectie op deze site. U komt veel verschillende manieren tegen om diamant in uw ring te zetten.

We kunnen de meeste slijpvormen op bijna alle manieren in uw trouwring zetten. Heeft u mooie trouwringen gezien maar vind u ze net even mooier met een andere slijpvorm? Dat is bij trouwringen Heusden geen probleem! Hierboven ziet u de verschillende slijpvormen op een plaatje. Wilt u ze graag in het echt bekijken? Kom gezellig naar Heusden en loop binnen bij trouwringen Heusden of maak een afspraak.